Jakość i cena cateringu
Urodziny, czy impreza w domu to zawsze problem organizacyjny. Związane z tym przygotowania, sprzątanie oraz przygotowywanie jedzenia mogą przerosnąć nie jedną Panią domu. Warto ulżyć sobie i zamówić jedzenie do domu.
Catering to coraz popularniejsza usługa, nic dziwnego, w końcu mamy coraz mniej czasu na przygotowanie takich uroczystości. Cena oraz jakość jedzenia zależy od restauracji czy też lokalu, jednak na ogół jest bardzo dobra. Mamy do wyboru również mnóstwo różnych stylów i możemy zamówić sushi, jeżeli tradycyjne polskie jadło nam się znudziło.
Jak trafić do dobrej restauracji?
Dobra restauracja cechuje się tym, że w porze obiadowej zazwyczaj nie ma miejsc, jeżeli jest inaczej to coś tu nie gra. Na pierwszy rzut oka każda restauracja wygląda w porządku, ale to o jedzenie chodzi, a nie o wystrój.
Można szukać opinii na temat konkretnych lokali w internecie, jednak bywa, że i one są zakłamane. Polecający znajomi to dobre źródło informacji o danej knajpie, ale nie zawsze mamy ich aż tyli, aby byli w każdym lokalu w mieście. Czasami trzeba zaryzykować i sprawdzić to na własnej skórze.
Catering definicja
Catering, katering1 ? obsługa gastronomiczna przyjęć, imprez, bankietów i konferencji. Albo codzienne zapewnianie posiłków w szkołach, miejscach pracy etc. przygotowywanych poza obiektem klienta. Także do prywatnych mieszkań. Wchodzi w skład usług oferowanych przez firmy cateringowe oraz restauracje, które wykonują we własnym zakresie (własne zaplecze, materiały, transport) zamówione potrawy, serwowane później w lokalu klienta.
Pierwotnie termin związany z naziemną obsługą lotnisk, kiedy szykowano posiłki dla pasażerów na czas lotu.
Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Catering